DromenDromen, iedereen heeft ze.
Misschien lijkt het van niet, maar als je er aandacht voor hebt kan je elke ochtend je dromen herinneren. Dromen zijn belangrijk voor je. Ze helpen met het verwerken van gebeurtenissen en kunnen je adviezen geven. Eigenlijk heeft elke droom wel een betekenis, alleen het is moeilijk om deze te weten. Daarom zet ik hieronder een aantal dromen die je misschien wel bekend voor komen met hun betekenis.Naakt
Droom je dat je naakt bent in het openbaar? Dit kan betekenen dat je bang bent dat mensen zien hoe je echt bent, maar het kan ook betekenen dat je je kwetsbaar voelt. Zie je een ander persoon naakt? Dan maak je je zorgen over diegene of in de situatie waarin hij zit.

Achtbaan
Heb je gedroomd dat je in een achtbaan zit? Dit kan betekenen dat je het erg druk hebt en er van alles gebeurd in je leven. Je vind het moeilijk om alles een plekje te geven en hebt behoefte aan rust.

Vliegen
Iedereen droomt weleens dat je vliegt. Lukt het vliegen je gemakkelijk? Dit kan betekenen dat je een situatie onder controle hebt of dat je ergens heel goed in bent geworden waar je eerst niet goed in was.
Vind je het vliegen juist niet makkelijk en vind je het lastig om in de lucht te blijven? Dan heb je een situatie juist niet onder controle en heb je het gevoel dat je geen grip hebt in je eigen omstandigheden.

Vallen
Droom je dat je valt? Dan kan dit voor iets nieuws staan waaraan je bent begonnen. Bijvoorbeeld een nieuwe baan, een nieuw schooljaar. Val je van hoog en land je veilig op de grond? Dit betekend dat je je moet vertrouwen op je intuïtie.

Wil je je dromen beter onthouden zodat je kan zien wat de betekenis is of wat je ervan kan leren? Hou dan een droomdagboekje bij. Hierin schrijf je elke ochtend wat je hebt gedroomd. Denk niet dat je sommige details niet op hoeft te schrijven, maar schrijf gewoon alles op wat je je kan herinneren. Heb je moeite met het herinneren van dromen, maak dan een lijstje met de belangrijkste personen in je leven en schrijf er ook plaatsen bij waar je vaak komt. Bijvoorbeeld, school/werk. Als je dan s'ochtends wakker wordt kan je deze doorkijken en herinner je sneller je dromen. Het is handig als je wakker wordt, dat je je ogen dicht houdt en je niet beweegt en dan goed nadenken over wat je gedroomd zou kunnen hebben. Ook moet je goed nadenken hoe je je voelt in de ochtend. Voel je je blij heb je vast iets vrolijks gedroomd! :)
Ik hou ook al een tijdje een droomdagboek bij en vind het echt heel erg interessant, die dromen.

Wat vind jij van dromen?
xx Annika

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie!