How to; haar snel laten groeien?

Tumblr_mioz51ofew1s36mpgo1_500_large

Mooi, gezond, lang haar. We willen het allemaal wel denk ik! Vandaag ga ik jullie 10 tips geven om gezond, lang haar te krijgen. :)


1. Vermijdt hitte. Een stijltang, krultang en föhn zijn niet goed voor je haar. Je krijgt sneller gespleten punten en je haar wordt er heel droog van. Als je er toch niet zonder kan, hou het zo kort mogelijk!

2. Verf je haar een tijdje niet. Als je het wel wilt doen, neem dan een haarverf zonder peroxide of henna!

3. Als je hebt gezwommen (ook in de zee) kun je het beste zo snel mogelijk daarna je haar wassen. Chloor en zout water zijn niet goed voor je haar.


Tumblr_miq8atcfmq1r70ohso1_500_large

4. Zorg als je je haar in een vlecht, knot of staart hebt, dat je je haar niet te strak trekt. Want hierdoor kunnen de haarwortels beschadigen.

5. Borstel je haar nooit wanneer het nat is. Omdat je haar dan het kwetsbaarst is. Wrijf je haar ook nooit droog met een handdoek, maar 'knijp' het droog tussen je handdoek. Of wikkel je haar in een handdoek

6. Spoel je haar met lauw/koud water af, na het wassen. Hierdoor gaan de 'haarschubben' sluiten waardoor je haar minder kans heeft in de war te raken en te breken. Ook wordt je haar hier glanzender van.

Tumblr_min2v6gm8g1qeygbuo1_500_large

7. Gebruik minimaal 1 keer per maand een haarmasker of voedende conditioner, om je haar eens te verwennen. 

8. Zorg voor voldoende vitamine b. (volkoren granen, graankiemen, varkensvlees, lever en niertjes, melk, eieren, aardappelen, peulvruchten, paddenstoelen, avocado's, noten en gedroogde vruchten en bananen.)

9. Heb geduld! :)

17586_525282544161787_321639899_n_large

xx Annika



bron


6 opmerkingen:

  1. hmm, ik houd me dus duidelijk niet aan de regels zie ik alweer haha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aan sommigen houd ik me. Maar aan me haar niet afdrogen na het douchen niet. Ook borstel ik het na het douchen. Soms kan het niet anders.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik houdt me aan de meeste, maar heb net mijn haar tot op mijn shouders kortgeknipt omdat ik het zat was iedere keer zolang bezig te moeten zijn met het wassen/drogen/enz. van mijn haar.:)
    Leuke blog, ik volg je!
    Liefs,x
    ps; er is een giveaway op mijn blog, doe je mee?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijne tips! Ik heb alleen echt geen geduld...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Aan sommigen houd ik me wel, maar misschien moet ik er toch eens wat beter op gaan letten. :)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!