Hoe houd je je goede voornemens vol?

Hey allemaal,

Ten eerste natuurlijk, gelukkig nieuwjaar! Het is 2014 en veel mensen hebben weer goede voornemens. In januari begin je goed en wil je echt dat je goede voornemens slagen, maar na een paar weken is het weer hoe het eerst was. Dat is jammer, en daarom heb ik wat tips om je goede voornemens te laten slagen. Benieuwd? Lees dan vooral verder!
De meest populaire voornemens zijn beter met geld omgaan en gezonder eten. Toch krijgen de meeste mensen het niet voor elkaar om zich hier aan te houden. Hier een aantal tips.

1. Niet te veel

Veel mensen hebben al snel te veel ideeën in hun hoofd voor het nieuwe jaar. Met te veel goede voornemens is de kans groter dat je ze niet allemaal kan laten slagen. Kies daarom maar 3 of minder goede voornemens.

2. Maak een schema

Schrijf precies op wat je kan doen om je goede voornemens te laten slagen. Als je bijvoorbeeld gezond wil gaan eten, kan je opschrijven dat je maar 1 keer per week chips/alcohol mag. Door dit op te schrijven heb je het allemaal duidelijk op een rijtje. Wees trouwens niet te streng voor jezelf, anders is het te moeilijk.

3. Belonen

Beloon jezelf als je je aan het schema hebt gehouden. Je kan met jezelf afspreken dat je als je je er 2 weken aan houdt, je dat leuke shirtje mag kopen. Maar zorg ervoor dat je jezelf niet beloond als je je niet aan het doel gehouden hebt.

4. Motivatie

Om je goede voornemens te laten slagen, is er natuurlijk motivatie nodig. Misschien heb je wel een vriendin die dezelfde voornemen heeft en kunnen jullie elkaar steunen. Je kan natuurlijk ook op internet opzoek gaan naar inspirerende quotes, of foto's van gezond eten.

5. Opbouwen

Het is belangrijk dat je het langzaam opbouwt. Niet dat je van de 1 op andere dag 5 keer per week gaat sporten en alleen maar fruit als tussendoortje gaat eten. Je houdt het dan niet snel vol. Je lichaam is er namelijk niet aan gewend en je gaat dan snel weer over op je oude patroon.

6. Don't give up

Het kan zijn dat je een pechdag hebt. Of gewoon dat het een tijdje niet goed gaat. Dan heb je al gauw de neiging om te zeggen: 'Wat heeft het eigenlijk voor zin.' Geef dan vooral niet op en begin de volgende dag gewoon weer opnieuw.

Bronnen: ubn, girlscene, gezondheid.be, webprovide, search


5 opmerkingen:

 1. mijn voornemens zijn gezonder eten en zuiniger aan doen met geld, that's it haha. :) handige tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke en handige tips! Gelukkig nieuw jaar:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige tips! Kan men goed gebruiken! Gelukkig nieuwjaar en succes met jouw voornemens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke tips! Happy new year!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!